Hej allihopa!

Nu tänkte jag dela med mig av mitt första recept och vi börjar med riktigt goda och saftiga chokladmuffins med hallon. Hallon och choklad är en kombo jag verkligen gillar och som går hem hos de flesta. Tänk på att välja en choklad med god kvalitet när ni bakar dessa, det gör mycket. Jag hade i hackad mörk choklad både i smeten och på, men om du vill kan du byta ut det mot mjölkchoklad eller vit choklad. Eller varför inte blanda? Men nu tycker jag vi går till receptet på dessa mumsiga muffins.

Saftiga chokladmuffins med hallon (12 stycken):

125 g smält smör

2 ägg

2 dl strösocker

1 3/4 dl gräddfil

5 dl vetemjöl

1 1/2 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 nypa salt

200 g hackad choklad av valfri sort (jag använde mörk choklad med 70% kakao)

150 g hallon (frysta går bra)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg 12 muffinsformar i en muffinsplåt.

Vispa ihop smält smör med ägg, socker och gräddfil i en bunke.

Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och lite salt i en skål. Sikta det i äggsmeten och vänd ner.

Blanda ner ungefär 3/4 av den hackade chokladen och rör till en slät smet.

Fördela drygt 2/3 smet i muffinsformarna och tryck ner 2-3 hallon per muffins.

Strö över resterande choklad över muffinsen och grädda de mitt i ugnen i ca 18-20 minuter. Känn med en sticka att de är klara.

Ta ut och låt svalna innan ni hugger in.

Själv tycker jag det är godast när muffinsen är lite kalla så chokladbitarna har stelnat och det blir ett litet tuggmotstånd, men det är ju en smaksak vad man själv tycker är godast.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *