Glad fredag mina vänner!

Äntligen helg, men denna vecka tycker jag har gått väldigt fort. Tiden bara susar iväg, men det är ändå skönt med lite helg.

Jag tänkte bjuda med mig av detta goda recept på tacopaj som är otroligt enkel att göra. Testa den till fredagsmiddagen idag vetja. I min pajdeg hade jag även i lite grahamsmjöl för att göra den lite grövre och det blev väldigt bra. Tänk dig en frasig pajdeg med kryddig tacofärs, feferoni, tomater och krämigt osttäcke. Kan ju inte bli annat än gott! Perfekt bjudmat också.

Enkel tacopaj, 4-6 portioner:

Pajdeg:

3 dl mjöl (jag hade 2 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl)

150 g kylskåpskallt smör

1-2 msk kallt vatten

1 nypa salt

Tacofyllning:

500 g nötfärs

1 påse tacokrydda+vatten

Salt och peppar

4 feferoni, i mindre bitar

2 tomater, skivade

Osttäcke:

2 dl crème fraiche

4 msk majonnäs

1 dl riven ost

1 krm salt

1 krm svartpeppar

 

Gör så här:

Nyp ihop mjöl, smör och salt i en bunke. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform och låt stå i kylen i 30 min.

Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Bryn köttfärsen i en stekpanna, tillsätt kryddor och vatten. När färsen är genomstekt lägger du den över pajskalet.

Lägg på feferoni och skivade tomater över färsen.

Blanda ihop alla ingredienser till osttäcket i en skål och bred över pajen.

Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

Servera med en god sallad.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *