Mitt lilla äppelträd i trädgården har fått jättefina röda äpplen så jag passade på att ta till vara på några idag. Istället för brownie är detta en blondie gjord på vit choklad, äpplen och kanel. Den får en härlig kolasmak tack vare farinsockret och blir perfekt lagom kladdig, precis som man vill ha den. Servera med en klick vispgrädde så blir det pricken över i!

Äppelblondie med vit choklad och kanel, 8 bitar:

175 g smör

200 g vit choklad, grovhackad

2 dl farinsocker, hårt packat i måttet

2 ägg

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

2 små äpplen eller 1 stort

1 1/2 msk strösocker

1 tsk kanel

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och mjöla en form ca 18×18 cm i diameter och lägg gärna bakplåtspapper i botten.

Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Rör ner farinsocker och äggen.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i formen.

Skiva äpplena mycket tunt och tryck ner de i ett fint mönster.

Blanda strösocker och kanel och toppa över äpplena.

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten, men ha lite knapriga kanter. Ta ut och låt svalna.

Ställ blondien i kylen några timmar för att stelna och skär sedan upp i lika stora bitar. Servera med en klick vispgrädde!

4 kommentarer till “Äppelblondies med vit choklad och kanel”

Lämna ett svar till Linnea Andrae Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *