Idag fikar vi på dessa goda kakor, nämligen sega chocolate chip cookies med mörk choklad. Kanterna blir lite knapriga och så där härligt mjuksega i mitten. Precis som det ska vara! Det vattnas bara i munnen när man ser dessa och de är även jättegoda med ett glas kall mjölk till. Vill du inte ha mörka kakor så byter du bara ut mängden kakao mot vetemjöl i receptet. Man kan nästan inte hålla sig bara från att ta en…Ha en mysig fikastund!

Chocolate chip cookies med mörk choklad, ca 15-18 st:

75 g rumstempererat smör

1 dl strösocker

1 dl farinsocker

1 ägg

2 dl vetemjöl

1/2 dl kakao (om du vill ha ljusa kakor så byter du ut kakao mot vetemjöl)

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

75-100 g mörka chokladknappar eller grovhackad choklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smöret krämigt med elvisp någon minut, vispa sedan ner strösocker och farinsocker.

Rör ner ägget.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt sist chokladen och arbeta ihop till en deg. Ställ eventuellt in degen i kylen i ca 15 min om den är lite lös.

Forma 15-18 bollar av degen och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *